Tun Dr. Mahathir bin Mohamad di Kuala Nerang


Khamis 25 Mei 2013 Masyarakat Padang Terap amat bertuah kerana Seorang Negarawan Ulung iaitu Yang Berbahagia Tun Dr Mahathir bin Mohamad telah hadir ke Pekan Kuala Nerang. Beliau hadir dan berucap di Majlis Bersama Negarawan Ulung anjuran Majlis Pembangunan Pertanian Parlimen Padang Terap di Dataran Putra Kuala Nerang.

Sedang bersalam sambil memberi hadiah buat Tun Dr Mahathir

Selepas selesai majlis, sempat juga saya bersalaman dengan Idola kesayangan dan sempat menghadiahkan sesuatu buat Tun Dr. Mahathir iaitu sehelai Baju Tshirt  "I Love Kuala Nerang"  berwarna hitam bersaiz L. 

Tun Dr Mahathir sedang melihat hadiah yang dihadiahkan oleh rakyat biasa buat pemimpin tersayang

Tun Dr Mahathir tersenyum sambil mengucapkan terima kasih

Hadiah yang tak seberapa tersebut adalah hadiah dari seorang rakyat biasa buat seorang Negarawan Ulung yang terkenal di mata dunia. Terasa amat puas sekali meskipun hadiah Tshirt yang tak seberapa Tun Dr. Mahathir sudi menerimanya. Agak kecewa jua kerana saya tidak sempat meminta tandatangan beliau pada buku "Doktor Umnum : Memoir Tun Dr. Mahathir Mohamad". InsyaAllah semoga Tun Dr. M panjang umur dan berjumpa lagi.


Masih teringat lagi ketika berkhidmat di Kuala Lumpur sekitar hujung 90an, di mana sering kali juga bersalaman dengan Tun Dr M ketika selepas Solat Jumaat di Masjid Negara. Tun Dr. Mahathir ketika itu adalah Perdana Menteri Malaysia yang sering solat di ruang luar bersebelahan kolam di Masjid Negara dan setiap kali selepas Tun Dr M solat jumaat, pastinya saya tidak melepaskan peluang untuk bersalaman dengan beliau. Selepas selesai Solat Jumaat Tun Dr. Mahathir terus menyusur keluar dengan sebuah kereta perdana hitam bernombor pendaftaran 2020 (hanya ingat 2020 sahaja, yang depan tak ingat)


Tun Dr. Mahathir adalah Perdana Menteri Malaysia yang dikenali sebagai Bapa Pembangunan yang telah banyak menyumbang jasa buat seluruh rakyat Malaysia khususnya. Terima kasih buat Tun Dr. Mahathir di atas segala jasa dan sumbangan beliau sepanjang beliau berkhidmat sebagai pemimpin negara kita. Terima kasih sekali lagi buat Tun Dr. Mahathir kerana sudi hadir ke Pekan Kuala Nerang. Saya dan warga Padang Terap merasa bertuah di atas kehadiran Tun Dr M.0 comments: