Prudential BSN Takaful

Dalam kehidupan seharian, kita mungkin menghadapi pelbagai risiko di masa hadapan seperti :-
Kemalangan, Kematian, Hilang upaya kekal, Penyakit Kritikal & Usia yang terlalu tua.

Semua di atas diangggap risiko kerana jika salah satu daripadanya berlaku, besar kemungkinan kita belum bersedia menghadapinya dari segi survival dan sara hidup diri atau orang yang disayangi.

Justeru, adakah kita mahu tergolong di kalangan "orang-orang yang tidak bersedia" itu?

Fikirkan tentang anak-anak, isteri, ibu, ayah serta mereka yang mengharapkan sokongan dan pertolongan dari anda. Bagaimana jika anda tiada atau tiada upaya??

"Menyertai Pelan Takaful Keluarga seumpama anda MEMBERI keluarga anda sesuatu supaya keluarga anda dan anda dapat mengurangkan bebanan risiko di masa hadapan."

بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

Allah swt Ber'firman:
“ Dan orang-orang yang akan meninggal dunia di antara kamu dan meninggalkan isteri, hendaklah berwasiat untuk isteri-isterinya, (yaitu) diberi nafkah hingga setahun lamanya dan tidak disuruh pindah (dari rumahnya). akan tetapi jika mereka pindah (sendiri), Maka tidak ada dosa bagimu (wali atau waris dari yang meninggal) membiarkan mereka berbuat yang ma'ruf terhadap diri mereka. dan Allah Maha Perkasa lagi Maha Bijaksana.” (al-Baqarah: 240)

Nabi jua pernah bersabda :
"Tinggalkanlah isteri dan anak-anak kamu di dalam kesenangan, daripada kamu meninggalkan mereka di dalam keadaan meminta-minta." Riwayat Saad Bin Abi Waqqas.

Dan sedikit kata-kata dari saya:
"Takaful bukan satu cabang untuk mengelak risiko, tetapi ianya satu persedian mengurangkan bebanan risiko yang mungkin kita hadapi di masa hadapan dan ianya juga merupakan satu simpanan jangka panjang yang sistematik bagi diri kita dan keluarga kelak..."

Untuk maklumat lanjut sila layari :-
http://bsn-prudential.blogspot.com

Sekiranga anda ingin mendapatkan quatation percuma berkaitan sumbangan bulanan Prudential & Prudential BSN Takaful, sila klik ke :-
Quatation Percuma

0 comments: