2 biji bawang putih diketuk
1 batang carrot dihiris nipis-nipis
8 biji Kacang Buncis
100 gram Bunga Kobis
100 gram Brocoli
1/2 sudu white pepper
1 sudu sos tiram
Sedikit garam
2/3 kiub ayam
2 sudu tepung jagung dibancuh dengan air.
CARA MEMASAK
- Panaskan 3 sudu makan minyak masak.. masukkan sotong & kacau hingga masak.
- Masukan bawang putih
- Masukkan 2 sudu sos tiram supaya rasa sedap dan warna tak pucat..
- Masukkan air dan kiub ayam.
- Masukan carrot, bunga kobis, brocoli, masak sehingga agak empuk.
- Masukan Tomato Kecil
- Masukkan 1/2 sudu white pepper berserta sedikit garam..
- Last sekali masukkan bancuhan tepung jagung.. korang boleh agak-agak kuah banyak mana.. fungsi tepung jagung untuk memekatkan kuah.
0 comments:
Post a Comment